Πρόσθετο αδιαβροχοποίησης ανάπτυξης κρυστάλλων

Το CWS ADMIX είναι ένα ενεργό υλικό ανάπτυξης κρυστάλλων, το οποίο εφαρμόζεται ως πρόσθετο σε νωπό σκυρόδεμα με στόχο την αδιαβροχοποίηση και την προστασία του δομικού σκυροδέματος σε όλη τη διάρκεια ζωής του.

Το CWS ADMIX είναι ένα μείγμα χημικών ουσιών, λεπτών αδρανών υψηλής ποιότητας και επιλεγμένων τσιμέντων υψηλών επιδόσεων το οποίο ενεργοποιείται με την υγρασία.

Πώς λειτουργεί το CWS ADMIX

Το CWS ADMIX  αντιδρά με την παρουσία νερού στο σκυρόδεμα για να δημιουργήσει ένα συνεχές φράγμα εκατομμυρίων αδιάλυτων κρυστάλλων στην τριχοειδή δομή του σκυροδέματος. Αυτό εμποδίζει τη διέλευση του νερού, αλλά επιτρέπει τη μετάδοση αέρα και υδρατμών, επιτρέποντας έτσι στη δομή να αναπνέει.

Σφραγίζει τις ρωγμές στο σκυρόδεμα έως 0,4 mm και θα σφραγίσει μελλοντικές ρωγμές κατά την παρουσία υγρασίας.

Ο ρυθμός της ανάπτυξης κρυστάλλων ποικίλλει ανάλογα με τις διακυμάνσεις του σχεδιασμού του μίγματος και τις συνθήκες συντήρησης του σκυροδέματος. Παρόλο που οι πλήρεις ιδιότητες στεγάνωσης επιτυγχάνονται κανονικά 7-10 ημέρες από την τοποθέτηση, το CWS ADMIX επιτυγχάνει ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις στις επόμενες εβδομάδες.

Μακροχρόνια δράση

Αφού η αρχική διαδικασία κρυστάλλωσης στεγανοποιήσει με επιτυχία τη δομή, οι ενεργές χημικές ουσίες στο CWS ADMIX παραμένουν αδρανείς στο σκυρόδεμα. Οποιαδήποτε μελλοντική επαφή με το νερό θα ενεργοποιήσει ξανά τους κρυστάλλους για να παρέχει στεγανοποίηση σε όλη τη διάρκεια ζωής του σκυροδέματος. Μέσω μιας διαδικασίας όσμωσης, οι κρύσταλλοι αναπτύσσονται πραγματικά προς το μέτωπο του νερού, καθιστώντας το CWS ADMIX εξίσου αποτελεσματικό σε περιπτώσεις πίεσης του νερού τόσο στη αρνητική όσο και στη θετική πλευρά.

Απλή Δοσολογία

Το CWS ADMIX προστίθεται σε  σταθερή αναλογία  0,8 kg/m3 σκυροδέματος, ανεξάρτητα με από την περιεκτικότητα τσιμέντου στο σκυρόδεμα.

CWS ADMIX Τρόπος χρήσης

Προστασία Σκυροδέματος

Το CWS ADMIX δεν είναι ιδανικό μόνο για στεγανοποίηση, αλλά και για προστασία σε εφαρμογές όπως θαλάσσιες κατασκευές, εγκαταστάσεις αποχέτευσης κλπ. Με τη σφράγιση των μικρορωγμών στο σκυρόδεμα, το CWS ADMIX θα λειτουργήσει σαν αναστολέας διάβρωσης και θα εμποδίσει την εισχώρηση χλωριόντων και επιβλαβών χημικών ουσιών, οι οποίες προσβάλουν τον οπλισμό και προκαλούν υποβάθμιση του σκυροδέματος.

Ταχύτατη εφαρμογή

Επειδή το CWS ADMIX προστίθεται στο σκυρόδεμα κατά τη διάρκεια της ανάμιξης των πρώτων υλών του σκυροδέματος, τα χρονοδιαγράμματα κατασκευής δεν επιβαρύνονται από τις καθυστερήσεις που απαιτεί η τοποθέτηση των μεμβρανών στεγανοποίησης. Επιπροσθέτως, δεν υπάρχει απαίτηση να αναβάλλεται η επίχωση εδαφικού υλικού  γύρω από τους εξωτερικούς τοίχους προκειμένου να γίνει η εφαρμογή μεμβράνης, αυξάνοντας το χρόνο των εργασιών.

Απόδοση Επιδόσεις

Το CWS ADMIX πληροί το πρότυπο EN 12390-8.

Η δοκιμή αυτή επιβεβαιώνει την απόδοση του προϊόντος με εφαρμογή υδροστατικής πίεσης 5 bar, επί 72 h. Το CWS ADMIX με σταθερή αναλογία μόλις 0,8 kg/m3 είναι το μοναδικό προϊόν στην κατηγορία του που επιτυγχάνει απαράμιλλες επιδόσεις στη δοκιμή υδατοπερατότητας σύμφωνα με το πρότυπο EN 12390-8.

Για να πετύχουν τις ίδιες επιδόσεις αντίστοιχα προϊόντα, θα πρέπει να αυξήσουν την περιεκτικότητα τους πάνω από 1% κβ. τσιμέντου (δηλαδή 3 kg/m3 σκυροδέματος). Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι το CWS ADMIX είναι το προϊόν με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο στην κατηγορία του.  Ζητήστε μας σχετικές λεπτομέρειες.

Δεν προσφέρουμε απλά ένα προϊόν, σας εξασφαλίζουμε ένα εγγυημένο αποτέλεσμα: ένα έργο χωρίς διαρροές.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Αδιάβροχο σκυρόδεμα εφ’ όρου ζωής της κατασκευής.
  • Ανθεκτικό, με εύκολη εφαρμογή.
  • Ανώτερη τεχνολογία με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο.
  • Απεριόριστη αντοχή στην Υδροστατική Πίεση (Θετική και Αρνητική).
  • Φιλικό προς το περιβάλλον.
  • Οικονομικό: 800gr/m3 σκυροδέματος καταργούν την ανάγκη για α) μεμβράνες ή άλλη στεγανοποίηση, β) μεγαλύτερο σκάμμα για την εφαρμογή μεμβρανών, γ) χρόνο αναμονής για την εφαρμογή της μεμβράνης και δ) χρόνο για την αποξήλωση μεμβρανών στο χρόνο ζωής τους.